STRÅLNINGSMYSTERIET

Escape room utomhus

Lös ett radioaktivt mysterium i ett sprakande närområde.

iconpeople
4-24
PERS
icontime
90 min
icon-skill-2

fysiskt

icon-skill-4

Samarbete

icon-skill-4

klurigt

En illvillig organisation har publicerat en video i sociala medier om att en smutsig bomb ska detonera om 60 minuter. De har även börjat sprida radioaktiv strålning inne i stan. Ni har blivit utvalda av regeringen för att sanera området och desarmera bomben. Till er hjälp har ni varsin dosimeter, en sjukvårdsväska och några hemligstämplade dokument.

Strålningsmysteriet

Närliggande länders strålskyddsmyndigheter har upptäckt en markant ökning i radioaktiv strålning på en plats nära er. Ni har fått i uppdrag att undersöka platsen, lokalisera strålningskällan samt bedöma och kartlägga utbredningen och faran för allmänheten. Till er hjälp har ni varsin dosimeter som mäter radioaktiviteten samt lite klassificerad information från regeringen.

Det gäller att tillsammans göra upp en plan för hur ni ska ta er an uppgiften. Ni är dels begränsade av tid, men även av strålningsexponeringen. Vissa nyckelområden kommer ni bara kunna vistas i korta perioder och ni behöver då ha en bra plan. Det kommer finnas olika uppgifter att genomföra som passar olika personligheter och färdigheter så se till att välja rätt person för rätt uppgift.

Det kommer inte vara någon riktig radioaktivitet någon utsätts för. Dosimetrarna använder sig av WiFi-teknik för att simulera radioaktiviteten och spraket i högtalaren.

Ni kan antingen samarbeta tillsammans för att lösa mysteriet, eller så delar ni upp er i två lag och tävlar mot varandra att lösa det på bästa sätt.

Eventet kan utföras på de flesta platser utomhus, men det går även bra att köra inomhus. En yta på minst 200kvm behövs inomhus för att det ska gå att köra. Vi kan rigga aktiviteten på de flesta platser, hör av er om ni vill ha hjälp med att välja plats.

Rekvisita till Strålningsmysteriet

Strålningsmysteriet

345 kr per person
  • Ett sprakade äventyr
  • Minst 4 personer
  • Startavgift från 1500kr

Bokningsförfrågan