STRÅLNINGMYSTERIET

Lös ett radioaktivt mysterium i ett sprakande närområde.

iconpeople
6-20
PERS
icontime
120 min
icon-skill-2

fysiskt

icon-skill-4

Samarbete

iconskill3

klurigt

Närliggande länders strålskyddsmyndigheter har upptäckt en markant ökning i radioaktiv strålning på en plats nära er. Ni har fått i uppdrag att undersöka platsen, lokalisera strålningskällan samt bedöma och kartlägga utbredningen och faran för allmänheten. Till er hjälp har ni varsin dosimeter som mäter radioaktiviteten samt några forskningsrapporter.

I det här sprakade eventet gäller det att tillsammans göra upp en plan för hur ni ska ta er an uppgiften. Ni är dels begränsade av tid, men även av strålningsexponeringen. Vissa nyckelområden kommer ni bara kunna vistas i korta perioder och ni behöver då ha en bra plan. Det kommer finnas olika uppgifter att genomföra som passar olika personligheter och färdigheter så se till att välja rätt person för rätt uppgift.

Ni som har kört escape room kommer känna igen vissa likheter, man kan säga att Strålningmysteriet är en utomhusvariant av escape room där man inte är inlåst/fastlåst.

Strålningsmysteriet

Strålningsmysteriet

345 kr per person
  • Ett sprakande äventyr
  • Minst 6 personer
  • Startavgift från 1500kr

Praktisk info

Det kommer inte vara någon riktig radioaktivitet någon utsätts för. Dosimetrarna använder sig av WiFi-teknik för att simulera radioaktiviteten och spraket i högtalaren.

Ni kan antingen samarbeta tillsammans för att lösa mysteriet, eller så delar ni upp er i två lag och tävlar mot varandra att lösa det på bästa sätt.

Eventet kan utföras på de flesta platser utomhus, men det går även bra att köra inomhus. En yta på minst 200kvm behövs inomhus för att det ska gå att köra.

Bokningsförfrågan